I will miss you

Gulli flyttar snart=( Jag kmr sakna henne hur mke som helst!
Red henne i tisdags, vi hade dressyr och hon var så himla fin!
Vi red en övning som innehöll lite sidvärts och förvänd galopp.
Jag dog lite så fin var hon.
Hon blir bara finare o finare! Vill verkligen inte att hon ska åka.
Men inget jag kan göra åt så.
Lilla Gulli <3 på tisdag är det sista gången jag får sitta på din rygg o kanske sista gången jag får krama om dig.
Men ska nog fara dit o säga hejdå. Huvudsaken hon får det bra, vilket jag tror hon kmr få!



 


Your amazing just the way you are

Känner att jag verkligen måste skriva om ridpasset jag red i onsdags. Zootis var såhääääääär fin!   
Red ut, for lilla rundan. Det ända jag krävde av henne var att hon skulle gå i en låg form och vara lugn hela tiden o verkligen lyssna på mig. Och det gjorde hon. Blev mest skritt o trav, tog en galopp. Superfin där med!=)
Sen när jag höll på trava ner henne kom traktorn å jaaa Zootis blev ju lite skärrad då. Så sen var hon inte alls med på noterna. Så hon slutade helt att lyssna på mig, körde upp huvudet, taktade osv.
Men höll på asluta henne då, men ändå, lite irriterande var det ju.
Så jag travade ner henne på banan istället.
Red i sadeln (som jag hatar) och tro det eller ej men det gick över förväntan och jag kunde även sitta ner i traven=))

Me love you long time



Så här kan det se ut om godis är inblandat i fotograferingen=)


 

 


Onsdag

Ojoj vad jag ligger efter med bloggandet, men har faktiskt varit sjuk så har inte ridit så mke.
I måndags hoppade jag Mon Ami på Elaines "plats". Vi hoppade 5 1/2 som vanligt=)
Hoppade ju de med henne förra veckan också o då gick de mke bättre.
På uppvärmningen så blev hon lite sur o slog mot skänkeln så fick plocka av mig sporrarna.
Sen fick jag aldrig nån bra känsla över hinder. Men tror de va för att jag hade för långa stigläder fick inte upp arslet ur sadeln=) Men fick då knappt ont i fotlederna med den längden så de var ju bra!=)




Sen igår red jag Gulli, vi red dressyr. Vi red rakriktning "med ställning", man skulle rida rätt upp fran A och ha hästen ställd åt höger respektive vänster och sen vid C rida ut på fyrkantspåret åt det håll man hade hästen ställd, sen fatta galopp o galoppera hela långsidan o sen rätt upp i trav osv. Gick hyffsat bra. Var ganska nöjd med passet, men tyckte Gulli hade ganska dålig bjudning jämfört med vad hon brukar ha. Fick mke beröm å de värmde iaf=)



Idag följde Mamma till stallet. Vi mockade o släppte ut hästarna. Mamma mockade nästan en hel box, tror inte hon mockat förr men hon var jätteduktig på att mocka faktiskt!  Hon ledde även ut en häst själv de gick också bra. Tror hon varit lite smårädd för hästar iaf förr men hon verkar helt cool med dom här hästarna iaf. =)
Sen red jag ju älskade Zootis, red på ridbanan ca 35 min. Men helt ärligt så gick detta passet åt skogen. Hon surade mot skänkeln istället för att ta den som framåtdrivande. Och allt var bara fel. Men hon har ju stått/ridits lite lugnare för hon behövde skos o hovslagaren har varit sjuk  så hon blev inte skodd förän i måndags. 
Hon lyssnade iaf jättedåligt! Tom mamma såg att det gick dåligt å de säger ju inte lite.
Red lite skänkelvikningar i skritt, gick mke bättre att flytta för höger skänkel än för vänster.
Sen travade jag lite. Och tog en galopp efter långsidan i varje varv. Red med spö i galoppen. Hon var bara allmänt galen o jättesur. Slog mot skänkeln o rusade iväg i galoppen o hoppa rakt upp o ja vet inte allt.
Gick iaf sjuk dåligt!! Är allt annat än nöjd, red som en kratta också!!


arkivbild

 

 


Sjuk....

Jag är sjuk, så har inte blivit så mke ridning. Och skriver inte alla pass i bloggen som jag tänkt från början. Men några iaf.. Skulle eg rida Zootis fredag o söndag iaf. Men eftersom jag är sjuk och man inte är "välkommen" till stallet med magsjuka så blev det ingen ridning. Kan iofs förstå att man inte vill bli smittad med magsjuka.
Fast jag börjar nästan fundera vad det är och om det verkligen smittar. menmen har haft det i fyra dagar nu.
Har inte smittat ngn vad jag vet iallafall. Har ringt sjukvårdsrådgivningen o dom sa att om det inte är bra imorgon skulle jag ringa vårdcentralen. Aja hoppas de går över snart!

Red Zootis i onsdags iaf. For ut i skogen lilla rundan. Red barbacka o skrittade fram länge. Gjorde tempoväxlingar i skritt o hon lyssnade superbra. Sen kortade jag tyglarna o ställde höger, vänster, rakställd osv. Började inte trava föränn hon kändes riktigt fin i skritten. Hon var superfin i traven direkt. Sen tog jag en galopp, ingen lång, hon var inte riktigt lika fin i galoppen. Var supernöjd med henne ändå för hon var så fin i övrigt. Och galoppen var inget jag fokuserade på under just det ridpasset. Sen behöver hon nya skor också (hovslagaren är sjuk) så tog de rätt lungt med mke skritt. Red i ca 35 min gissar jag.

Såklart har hon inte bara stått. Linda har ridit henne eller iaf skrittat.

<3at mitt




Söndag

Idag for jag ut och red i det fina vädret, tur man hann=)
Red bara lilla rundan, tog kanske 35 min.
Har som inte så mke att skriva om.
Så lägger ut lite bilder istället som mamma fotade, lite dåig kvalla på biderna men dom får duga=)
Gick tyvärr bara ladda upp en bild.

Bild från i onsdags på min lilla plutt:






Onsdag

Zootis var inte alls lika fin som i måndags, MEN hon galopperade som bara den, både vänster och höger!!!=)
Blev ett barbackapass på ridbanan, med spö i galoppen. Först var hon jättespeedad när jag höll i spöet, men efter en stund så brydde hon sig inte lika mke om det, eller jo hon brydde sig men kändes som hon taggade ner. Hon var jätteduktig! I traven var hon ju som sagt inte alls lika fin som i förrgår, hon var stretig o inte så samarbetsvillig. Men är grymt nöjd endå!! Mamma fotade lite bilder, dom kmr sen.

Och glöm nu inte att Kommentera



Hoppning

Hej hopp!
Hoppning stod på schemat idag. Vi hoppad 5 1/2, som vanligt. Det gick väl okej. Lite ringrostig kände jag mig.
Jag red Mon Amie. Orkar inte skriva om passet.

Sen igår red jag Zootis. Red barbacka på banan och hon var jättefin! red serpentinbågar i skritt och trav, gjorde halter o och volter. Hon var verkligen fin. Lagom pigg och lyssnade superbra! Sen på slutet tänkte jag galoppera lite. Då blev hon jättesur och hoppade rakt upp och hade sig. Efter några försök galopperade hon, men bröt av nästan direkt. Först tänkte jag galopper nått varv, sen tänkte jag galoppera en långsida, sen slutade det med att jag bestämde mig för att galoppera och bryta av direkt.

Är så jobbigt med galoppen nu, jag blir så less. På banan bråkar hon bara så fort jag ska galoppera, ute galopperar hon på, och jobbar jättebra, hon har mke mer bjudning i galoppen ute, men då bara högergalopp.
Men imorrn ska jag rida på morgonen och då ska mamma följa. Så blir barbacka på banan igen, men denna gång med spö! Om inte underlaget är kasst vill säga. Ska träna fattningar och galoppera mycket. Hon blir nästan för het när man rider med spö, hon får jättestruttig typ arabgalopp. Men hon har som fått en knöl vid sadelgjordsläget och varit lite öm i ryggen. Och mina fotleder mår inte bra nu. Särskilt inte efter hoppningen=(

Vet att det varit lite tråkigt nu utan bilder, men ska försöka komma ihåg att be mamma fota imorrn.=)

Hoppas alla mina läsare mår bra!=)



Kommentera gärna


RSS 2.0