Söndag

Var till Zootis igår också. Borstade bort ännu mer päls, tar ju aldrig slut. Hästen var på sitt bästa humör:-) For ut i skogen en runda. Vägen var helt förstörd. Massa stora hål, slask och massor av vatten. Så blev mest skritt. Men det hade torkat upp på ett ställe så kunde trava och galoppera där. Tycker hon skötte sig jättebra med tanke på att hon inte gått så jättemycket nu. Lite pigg men det är ju bara kul! Hon var ändå lyhörd. Får se om jag ska dit idag eller om hon ska få vila en dag och att vi hittar på nått imorron.

Zootis

Kunde änligen fara till Zootis idag och som jag saknat henne! Började med att borsta bort massor av vinterpäls så blev som en helt ny häst. Tog ett bra tag. Sen gick vi en liten promenad och bara myste i det fina vädret. Tog även några bilder men orkar inte leta sladden nu så lägger upp de bilderna sen.

Inte spec bra bild, men en bild iaf. Schabraket och lindorna är ljusgröna.

 


min första mobilblogg

Har inte uppdaterat bloggen så mycket nu de sista dagarna men tänkte ge ett litet livstecken eftersom jag fortfarande har några trogna läsare. Har inte ridit Zootis på ett par dagar nu, men hon var jättefin sist jag red. Var nog för att Linda tömkört dagen innan.For bara ut en kortis och Zootis slutar aldrig förvåna mig. Att hon var så lugn ute och jobbade jättebra. Hon är verkligen mitt hjärta!

Bästa ridpasset

Det gick så sjukt bra idag! Red på ridbanan för första gången på länge och första gången sen det blev barmark.
Red barbacka och skrittade fram ganska länge. Sen travade jag på fyrkantspåret och var noga med att ha henne rakriktad på rakt spår. Direkt jag började trava var hon så jävla fin!
Sen kom Elaine ut. Hon hjälpte mig även lite. Travade på en volt runt henne och minskade/ökade volten. Hon tyckte det var jättejobbigt att gå på en liten volt, men tyckte det gick rätt bra hon sköt ut bogarna lite men var ändå okej.
Hon gick i en bra form hela tiden i skritt och trav. Även om hon var trevligare i början.
Hon var verkligen jättefin hela passet, men det blev ju såklart jobbigare för henne efter en stund.
Sen skrittade jag en stund och sen galopperade jag en stund.
I höger galoppen var hon först lite knackig, gick ganska trevligt men hade som inget påskjut. Men la på spöet o då hände de grejer. Jäklar så fin hon blev!
Fick en rund galopp och trampade under sig. Sen i vänster galopp så böjde hon fint på nacken, men det var typ det ända.
Galoppen känndes jätteskum jämfört med hur fin den var i höger varv. Kändes som hon bara sprang och böjde på huvudet. Men blev lite bättre sen. Hon är ju mycket starkare i vänster sida så hon orkar göra mycket mer motstånd i det varvet när hon tycker det blir jobbigt.
Jättestadig form hela passet och så fin! Värsta drömpasset. Elaine tyckte hon såg jättefin ut också!
 Det här är vårat bästa passa någonsin! Och fler ska det bli!

Världens bästa älskade häst!!!




Världens finaste















Hann inte till stallet igår. Var helt slut efter dagen och hade inte fått så mycket sömn. Och klockan blev så mycket så hade inte hunnit något ändå. Men imorrn ska jag dit.

 


Skadad chihuahua








Rebecka och hennes hund Pralin sover hos oss i helgen. Klockan fem imorse vaknade vi av underliga ljud från Pralin så vi kastar oss upp och försöker få tag på Pralle. Pralin hade diverse klösmärken och sår. Så han och Fanny har haft slagsmål, eller om man ska säga att Fanny har haft slagsmål med Pralin. För Fanny var väldigt oskadd. Det var kiss och bajs på golvet från Pralle, han var ju livrädd stackarn.

Så Pralin blev duschad och även Fanny som hade en intorkad bajskorv i pälsen från Pralle.
Ringde jourvet som skulle ringa upp. De ringde ca 09.45 och sa att vi skulle få komma in 10.30.
Väl där så visade jag det största såret. Hon kollade igenom han och rakade där han hade sår och klösmärken, även i armhålan. Så fick hålla Pralin i alla möjliga ställningar. Han var jätteduktig bara aningens missnöjd.
Hon tyckte nästan att de små såren var värre än det stora. För tex i armhålan hade eller höll det redan på bli inflamerat eftersom det gnuggas ju när han går och pga det var han lite halt på v fram. Hon sa även att han förmodligen har legat på rygg med Fanny över sig. Usch! Kan inte fatta att Fanny har gjort det där.

Men jag känner Fanny väldigt väl och jag kan nästan garantera att hon inte har gjort det helt oprovocerat. Kan tänka mig att Pralin har stört henne eller sprungit efter henne eller retat upp henne eller nått sånt. Han vill ju bara leka och Fanny vill inte leka med han.  Han fick iaf smärstillande och antibiotika. Kan ju säga att han skrek utöver sig när hon stack han. Och ena fick hon sticka om för han sprattlade som en tok. Hon sa att jag var jätteduktig på att hålla han. Det sa de även när jag var där med Fanny. Fast måste säga att Pralin var betydligt lugnare än Fanny.

Så nu ska han äta smärstillande i fem dagar, eller längre om han har ont men hon trodde inte att det skulle behövas längre än så. Och antibiotika i tio dagar.
Och så fick han tratt också. Eller den fick han av Fanny, men vet sa att den passade. Och han är helt lugn med att använda, fast han gillar inte att ta på och av den.
Och sen fattar han inte hur han ska gå förbi saker. Och först trodde han nog att man inte kunde ligga ner med den på. Men i det stora hela så har han klarat sig bra.
Men kan ju säga att det är en väldigt trött och slut Pralin jag har här. Och jag har pysslat om han som den lilla prins han är.

Skulle ju släppa ut hästarna imorse, men eftersom Rebecka skulle och jobba och jag inte ville lämna Pralle och väntade på att veterinären skulle ringa så kunde jag inte det. Men det löste sig ju som tur var. Men nu är matte på ingående, så fort hon kommer ska jag fara till stallet. Blir att mysa på. Tror jag ska fara ut på en barbackatur.
Det har varit en lång dag idag och än är den inte slut, men allra längst har den nog varit för Pralin, han är helt slut stackarn.

Offret:


Förövaren:

Nä jag skojar bara, fy fan vad elakt! Jag älskar Fanny mest av allt! <3









Rusty

Åhh så fin han var igår! Vi hoppade studs. Han var jättefin när vi red fram, fick en rundare form nu men han var nästan trevligare i traven än galoppen brukar ju vara tvärtom. Men var helt slut efter.. Frågade min ridlärare hur många mer kcal hon trodde man bränner av att rida Rusty än nån annan häst, hennes svar: Många! Det tror jag också. Är ju sjukt jobbigt att rida han men samtidigt underbart! Man måste verkligen rida som att man har stulit hästen haha. Nä ska inte skriva taskiga saker om Rusty nu, mitt liv suger verkligen och han gav mig lite lycka. Vi myste efter i vanlig iordning. Han är världens mysigaste häst som vill stå och gosa och kramas. Ikväll ska jag till hjärta nummer två. Blir nog att rida ut.

Gårdagen

Gårdagen tillbringades på Tuvan tsm med Elaine, vi blev där ett bra tag. När vi äntligen kommit oss ut i stallet gjorde jag iordning Zootis och for ut. Red lilla rundan, hon andades lite ansträngt när jag skrittade fram men inte mke alls brukar inte bli nå mer av de. Och sen andades hon typ som vanligt sen efter en stund. Skrittade typ halva rundan sen travade jag bortåt o galopperade ca halva hemåt o vände några ggr. Undvek att trava hemåt just igår brukar alltid göra det, men hon blir så stark o då måste jag trava tills hon lugnar ner sig o går normalt o de kan ta ett tag. Red i en låg form hela tiden. Gjorde först fattningarna från skritt, men de blev inte många bra. Blev mest korsgalopp så fattade från trav istället. Efter sista galoppen andades hon jättekonstigt jättelänge, så kände mig som en djurplågare=( men skrittade mer än halva sen tillslut andades hon normalt. Zootis har bronkit för er som inte visste det. Men hon brukar i princip inte ha några problem med andningen på det sättet som jag beskrev nu förutom på sommaren eller när det är torrt ute. Hon skötte sig iaf superbra så var jättenöjd med henne! Hon kunde till o med skritta på kort tygel=)
Sen fick jag prova tömköra Doris (Elaine tömkörde henne) de var kul! Och Doris var jätteduktig!

Bjuder på en gammal bild:


RSS 2.0